Calculator consum combustibil

Acest calculator va ajută să aflați consumul mașinii pentru 100 km, indiferent că vehiculul utilizează benzină sau motorină, GPL.

Alte calculatoare auto

Acesta este un instrument care vă permite să calculați consumul de combustibil al unei mașini, bazat pe numărul de litri de combustibil alimentați și numărul de kilometri parcurși. Acest calculator poate fi utilizat pentru a determina cât de eficientă este o mașină și pentru a face comparații între diferite modele sau chiar între diferite condiții de condus. Informațiile obținute din acest calculator pot fi utilizate pentru a lua decizii informate privind achiziția sau utilizarea unei mașini și ajută la planificarea costurilor de combustibil.

Teoria

Formula de calcul pentru consumul de benzină al unui autoturism este:

Consum de benzină (L/100km) = (Distanta parcursa (km) / Volumul de benzină utilizat (L)) x 100.

Aceasta formula se refera la consumul mediu, care este calculat prin împărțirea numărului total de kilometri parcurși de vehicul la volumul total de benzină utilizat, înainte de a se face umplerea rezervorului. Este important de ținut cont că acest indicator poate varia în funcție de stilul de condus, condițiile de drum, încărcătura vehiculului și alți factori.