Calculator greutate ideala

Introduceți greutatea, înălțimea, vârstă și genul pentru a calcula greutatea ideală. Testul nu este recomandat pentru femeile însărcinate sau copii.

Alte calculatoare medicale
Teoria

Indicele de masă corporală (IMC) este un indicator statistic al greutății unei persoane raportat la înălțime. Se calculează prin împărțirea greutății unei persoane la pătratul înălțimii acesteia, iar rezultatul este exprimat în unități de masă per unitate de lungime, de exemplu kilograme per metru pătrat (kg/m²). Formula pentru calculul IMC este: IMC = greutate (kg) / înălțime (m)² Valorile normale pentru IMC sunt considerate a fi între 18.5 și 24.9.

  • Subnutritie: < 16
  • Subponderal: 16 - 18.5
  • Normal: 18.5 - 25
  • Supraponderal: 25 - 30
  • Obezitate Clasa I: 30 - 35
  • Obezitate Clasa II: 35 - 40
  • Obezitate Clasa III: > 40

O valoare sub 18.5 este considerată subgreutate, între 18.5 și 24.9 este considerată o greutate normală, între 25 și 29.9 este considerată supraponderală, iar 30 sau mai mare este considerată obezitate. Obezitatea reprezintă un factor de risc major pentru deces, în lume.

Calculatorul greutății ideale este un instrument online care vă permite să determinați greutatea optimă pentru înălțimea și constituția dumneavoastră. Acesta poate fi folosit atât de bărbați, cât și de femei și poate lua în considerare diferențele de vârstă, sex și nivelul activității fizice.

Pentru a utiliza calculatorul, va trebui să introduceți informații precum înălțimea, greutatea, vârsta și sexul. Calculatorul va utiliza aceste informații pentru a calcula greutatea ideală și va afișa rezultatul într-un tabel care include și greutatea curentă și diferența dintre cele două.

Calculatorul greutății ideale poate fi util pentru a vă da o idee despre cât ar trebui să cântăriți pentru a fi în formă și sănătos. Este important să rețineți că acest calculator nu este un substitut pentru sfatul medical și ar trebui să vă consultați cu un medic sau un specialist în nutriție pentru a obține recomandări individualizate.