Calculator KW - cai putere

Acest calculator va ajuta sa aflati rapid rezultatul transformarii din KW in Cp.

Alte calculatoare auto

Un calculator de transformare a kilowatt (kW) în cai putere (CP) este un instrument care converteste unitatea de putere electrica (kW) în unitatea de putere mecanica (CP). Acest calculator poate fi utilizat pentru a determina puterea motorului unei mașini sau a altor utilaje mecanice. Este un instrument util in industria auto, mecanica si electrica. Pentru a utiliza acest calculator, trebuie sa introduceti valoarea in kW si calculatorul va face automat conversia in CP. In general, aceasta conversie se face prin inmultirea kW cu 1.34, deoarece 1 CP este echivalent cu 0.746 kW.

Teoria

CP (puterea motorului) se măsoară în cai putere și este o măsură a forței sau puterii generată de un motor. kW (kilowați) este o unitate de măsură a puterii electrice și este egală cu 1.000 wați.

Pentru a calcula CP din kW pentru o mașină, se poate folosi următoarea relație: CP = kW x 1,36

Această relație se bazează pe faptul că 1 CP este egal cu 735,49875 wați. Prin urmare, pentru a converti kW în CP, se înmulțește kW cu 1,36.

De exemplu, dacă o mașină are un motor de 150 kW, puterea motorului poate fi calculată ca fiind 150 x 1,36 = 204 CP. Este important de menționat că această metodă de conversie este una aproximativa, si puterea poate fi masurata si prin alte metode, cum ar fi dinamometrul.